skip to Main Content

BURGERS ALS VIS MET LIMOENMAYONAISE

4 personen

15 min.

Vegan

Ingrediënten

  • 2 verpakkingen PLNT Burgers als vis
  • 2 el zonnebloemolie
  • 4 burgerbroodjes
  • 4 bosuien
  • 100 g ijsbergsla, grof gesneden
  • 100 g augurk, in kleine blokjes
  • 4 el verse dille, fijngesneden

 

Voor de limoenmayonaise

  • 1 limoen
  • 8 el (plantaardige) mayonaise
  • Zout en peper naar smaak

Gebruikt product:

Burger als vis

BEKIJK

Bereidingswijze

  1. Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de PLNT Burgers als vis gedurende 4-5 minuten terwijl je deze regelmatig keert.
  2. Snijd de burgerbroodjes open. Verhit een eetlepel olie in de grillpan en gril hier de broodjes kort in tot de snijkant goudbruin is.
  3. Snijd het groen van de bosui in drie parten. Het witte deel kun je voor een ander recept gebruiken. Bak de bosui nog even kort in de grillpan tot er strepen op zitten.
  4. Maak de limoenmayonaise door de sap en rasp van een limoen met de mayonaise te mengen. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  5. Bestrijk ieder broodje met wat limoenmayonaise en leg hier wat ijsbergsla op, gevolgd door de Burgers als vis, gegrilde bosui, augurk en de dille. Doe de deksel erop en serveer direct.

Meer uit deze categorie:

Paté paprika

Plantaardige paté paprika op basis van maïs en erwten

Paté naturel

Plantaardige paté naturel op basis van maïs en erwten

Ambachtelijke peperham

Plantaardige ambachtelijke peperham op basis van soja-eiwit