skip to Main Content

Veel gestelde vragen

Hier vindt je de meest gestelde vragen per onderwerp. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!

Producten

Onze variaties op vlees worden gemaakt van o.a. erwten, wortel, rode biet en aardappel. Als smaakmakers gebruiken wij natuurlijke producten zoals verse kruiden, gember en ui. Onze ingrediënten halen we zoveel mogelijk uit Europa, om zo lokaal mogelijke producten te gebruiken en onze CO2 voetprint te minimaliseren. Wij bereiden onze producten in Nederland.

Wij gebruiken zoveel mogelijk ingrediënten van Europese bodem, om onze CO2-uitstoot te verminderen. Zo komen onze erwteneiwitten uit Denemarken en de soja-eiwitten uit Oostenrijk, waar ze op duurzame wijze worden geproduceerd.

Wij hebben sojavrije producten en producten met soja in ons assortiment. Van veel vleesopvolgers hebben we een variant met soja en een 100% sojavrije variant, zoals de burger, balletjes en het gehackt. Voor onze vleesopvolgers met soja, gebruiken we soja van Europese bodem. Met het telen van deze soja kunnen wij 85% van de gebruikte energie vernieuwen.

Gebruikersinformatie

Onze vegawaren zijn kant-en-klaar om je brood mee te beleggen en onze vleesvervangers en maaltijdcomponenten zijn eenvoudig in de pan te bereiden. Op iedere verpakking en op onze productpagina’s staat de bereidingswijze van het product.

Je kunt op de pagina “waar te koop” het aanbod bij jou in de buurt bekijken. Daarnaast zijn onze producten ook beschikbaar voor de retail en foodservice. Neem hiervoor contact met ons op.

Ja, onze variaties op vlees zijn volwaardige vervangers. Onze variaties op vlees zijn namelijk rijk aan eiwitten en een bron van vitamine B12 en ijzer. Ook bevatten ze alle essentiële aminozuren, zodat je qua voedingswaarde niets hoeft te missen ten opzichte van vlees.

Ja, wij maken variaties op vlees die net zo lekker zijn als vlees. Hiermee zorgen we ervoor dat ook vleesliefhebbers die af en toe een dagje geen vlees kunnen eten, wel kunnen genieten van de sappige, smaakvolle en verzadigende smaak van vlees. Met PLNT missen zij niets!

Wij geloven dat een dagje geen vlees beter voor de planeet is, beter voor de dieren en beter voor ons. Met onze variaties op vlees die de vertrouwde vleessmaak hebben, zorgen we ervoor dat ook vleesliefhebbers af en toe een dagje geen vlees kunnen eten, zonder in te leveren op smaak en genot. Daarom zorgen wij voor dezelfde sappige, smaakvolle en verzadigende smaak van vlees. Met PLNT missen zij niets! Zo heeft PLNT voor ieder wat wils.

Onze producten kunnen, net als gewoon vlees, goed worden ingevroren. De bewaartijd in de vriezer is minimaal 2 maanden en vergelijkbaar met die van reguliere vleesproducten.

Duurzaamheid

Onze producten zijn niet biologisch. Wel werken wij momenteel aan enkele biologische aanvullingen op ons assortiment. Voor vleesopvolgers is de beschikbaarheid van biologische grondstoffen en hulpstoffen nog erg beperkt. Ook zou het gebruiken van 100% biologische ingrediënten leiden tot een flinke prijsverhoging.

Onze producten zijn volledig palmolievrij.

Wij geloven in eten dat lekker voor vandaag is en beter voor morgen. En wij geloven dat we voor een betere wereld met z’n allen af en toe wat minder vlees mogen eten. Daarom maken wij plantaardige variaties op vlees die beter zijn voor de wereld, maar wel de vertrouwde smaak van vlees hebben. Daarnaast gebruiken we geen palmolie en zijn veel producten sojavrij. Áls we wel soja gebruiken, halen we deze van Europese bodem om zo lokaal mogelijk te produceren. Tijdens de teel van soja kunnen we 85% van de energie vernieuwen. Ook onze andere grondstoffen halen we zoveel mogelijk uit Europa. Daarmee verminderen we onze CO2-uitstoot. De producten worden vervolgens in Nederland geproduceerd, zonder gebruik van chemicaliën.

Vanwege de voedselveiligheid verpakken wij onze creaties in recyclebare plastic bakjes met een kartonnen sleeve die bij het oud papier kan. Hiermee verkleinen we het risico op verderving. Dit vinden we belangrijk omdat voedselverspilling erg milieuonvriendelijk is. Wij zoeken continu naar de meest duurzame varianten van de verpakkingen.

Gezondheid

Sommige vleesopvolgers bevatten allergenen zoals tarwe of soja. Dit staat duidelijk aangegeven op de verpakkingen.

Al onze vleesopvolgers zijn gebaseerd op plantaardige grondstoffen die van nature veel vezels bevatten.

Onze producten zijn een rijk aan eiwitten. Wij zorgen met onze eiwitten voor een zo compleet mogelijk aminozuurprofiel, om volwaardige en goed opneembare eiwitten in onze producten te verwerken. Onze variaties op vlees zijn hiermee volwaardige vervangers.

Op onze productenpagina kun je per product inzien hoeveel suikers de producten bevatten.

Ja, er zit een beetje zout in de producten. Onze producten bevatten tussen de 1 en 2 gram zout per 100 gram. Dit is minder dan er in andere vleesvervangers zit. Het beetje zout geeft de lekkere smaak die je van vlees gewend bent. Op onze productenpagina kun je per product inzien hoeveel zout de producten precies bevatten.

Onze vleesopvolgers zijn volwaardige vervangers voor vlees. Daarom zijn onze variaties op vlees rijk aan eiwitten eiwitten en een bron van vitamine B12 en ijzer, zodat je qua voedingswaarde niets hoeft te missen.

Een groot gedeelte van ons assortiment is glutenvrij. In de ingrediëntenlijst staat duidelijk aangegeven of het product gluten bevat.

Onze producten bevatten voornamelijk ingrediënten zoals groenten, kruiden en ui. Om de kwaliteit en de houdbaarheidsdatum van onze producten te waarborgen, gebruiken wij de nodige conserveringsmiddelen. Deze E-nummers zijn niet onnatuurlijk of ongezond. Ons meest gebruikte E-nummer is een emulgator die gemaakt is van de celwand van planten. Dit is nodig voor de binding van de vleesopvolgers, zodat ze een goede bite hebben en niet uit elkaar vallen in de pan.

Er zitten vetten in voor de smaak, net zoals er vetten in vlees zitten. Ons gehalte aan vet zit echter wel ver onder die van een normaal vleesproduct en is daarmee een betere keus.

Bedrijf

PLNT is onderdeel van Future Food Group. Onder Future Food Group ontwikkelen wij vleesvervangers die lekker zijn voor vandaag en het beste voor morgen.

Wij maken plantaardige variaties op vlees met een vertrouwde smaak en in een herkenbare verpakking. Sappig, smaakvol en verzadigend. Onze vleesopvolgers zijn met zorg bedacht en bereid door onze slagers, speciaal voor mensen die van een stukje vlees houden én voor liefhebbers van plantaardig. Onze volwaardige vleesvervangers bevatten eenvoudige, natuurlijke ingrediënten en zijn een goede keuze voor in een gezond eetpatroon. Wij maken het eten van de toekomst. Van plantaardige variaties op vlees voor in de pan tot vegawaren voor op jouw brood: ons complete en betaalbare assortiment biedt voor ieder wat wils, op ieder moment van de dag.

Onze producten worden inderdaad ontwikkeld door onze slagers. Zij geloven dat wij de eerste en laatste generatie zijn die nog elke dag vlees eet. Want hiervoor kon het niet en hierna kan het niet meer. Zij richten zich op de toekomst. Zij zetten zich daarom al jaren in voor vleesvervangers die beter zijn voor de wereld, maar wel net zo lekker zijn. Daarmee bieden wij de kans om zowel mensen die van een stukje vlees houden als liefhebbers van plantaardig te laten genieten van een stuk vega(n) vlees, zonder dat ze iets hoeven te missen!

Waar te koop?

Onze vleesvervangers zijn op verschillende locaties in Nederland te koop. Bekijk de kaart voor het dichtstbijzijnde aanbod bij jou in de buurt.