skip to Main Content

VEEL GESTELDE VRAGEN

Hier vindt je de meest gestelde vragen per onderwerp. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!

Producten

Onze opvolgers worden gemaakt van natuurlijke en duurzame ingrediënten, zoals soja uit Oostenrijk en erwten uit Denemarken. Als smaakmakers gebruiken wij producten zoals verse kruiden, specerijen en groenten. Onze ingrediënten halen we zoveel mogelijk uit Europa, om zo lokaal mogelijke producten te gebruiken en onze CO2 voetprint te minimaliseren. Wij produceren onze producten in Nederland.

Wij gebruiken zoveel mogelijk ingrediënten van Europese bodem, om onze CO2-uitstoot te verminderen. Zo komen onze erwten uit Denemarken en de soja uit Oostenrijk, waar ze op duurzame wijze worden geproduceerd.

Sommige van onze producten zijn gemaakt op basis van soja die we halen uit Oostenrijk. Hier wordt de soja op een duurzame en milieuvriendelijke wijze geteeld. Meer weten over onze soja? Klik hier!

Gebruikersinformatie

Ons broodbeleg is kant-en-klaar voor gebruik en onze opvolgers zijn eenvoudig en snel te bereiden. Op iedere verpakking en op onze productpagina’s staat de bereidingswijze van het product.

Je kunt op de pagina “waar te koop” het aanbod bij jou in de buurt bekijken. Daarnaast zijn onze producten ook beschikbaar voor de retail en foodservice. Neem hiervoor contact met ons op.

Ja, onze opvolgers zijn volwaardige opvolgers. Waarom? Ze bevatten alle dagelijks benodigde voedingswaarden zoals voldoende eiwitten, vitamine B12 en ijzer en vitamine D.

Wij maken de ‘next level’ van vlees en vis. Gezonder en lekker, maar wel met een herkenbare smaak en textuur. Hiermee zorgen we ervoor dat ook vlees- en visliefhebbers die af en toe een dagje geen vlees of vis willen eten, wel kunnen genieten van de sappige, smaakvolle en verzadigende smaak van vlees of vis. Met PLNT mis je niets!

Wij geloven dat een dagje zonder vlees of vis beter voor de planeet, dieren en voor ons is. Wij willen de vleesliefhebber ervan overtuigen om te kiezen voor dat dagje zonder vlees of vis, maar tegelijkertijd willen we dat ze de smaak en textuur van vlees en vis niet missen. Zo overtuigen we ze wanneer ze onze opvolgers proeven, dit net zo lekker, al dan niet lekkerder is als het origineel.

Onze producten kunnen, net als gewoon vlees en vis, goed worden ingevroren. De bewaartijd in de vriezer is vergelijkbaar met die van reguliere vlees -en visproducten.

Duurzaamheid

Onze producten zijn niet biologisch, maar wel op basis van natuurlijke en duurzame ingrediënten.

Onze producten zijn volledig palmolievrij.

Wij geloven in eten dat lekker voor vandaag is en beter voor morgen. En wij geloven dat we voor een betere wereld met z’n allen af en toe wat minder vlees en vis mogen eten. Daarom maken wij plantaardige opvolgers die beter zijn voor jezelf en de wereld. We gebruiken geen schadelijke chemicaliën tijdens de productie van onze producten. Onze producten zijn daarnaast GMO- en palmolie vrij. We gebruiken daarnaast natuurlijke ingrediënten zoveel mogelijk uit Europa om onze CO-2 uitstoot te verminderen. Onze erwten komen bijvoorbeeld uit Denemarken en onze soja uit Oostenrijk waar het op duurzame wijze wordt geproduceerd.

Vanwege de voedselveiligheid verpakken wij onze creaties in recyclebare plastic bakjes met een kartonnen sleeve die bij het oud papier kan. De bakjes zijn zelf ook gemaakt van gerecycled materiaal en ons karton is FSC-gecertificeerd. Daarnaast verkleinen we met de plastic verpakking het risico op verderving om voedselverspilling tegen te gaan.

Gezondheid

Sommige opvolgers bevatten allergenen zoals tarwe of soja. Dit staat duidelijk aangegeven op de verpakkingen en de productpagina’s.

Veel van onze producten zijn een bron van vezels. Dit staat vermeld op onze verpakkingen of op onze productpagina’s.

Veel van onze producten zijn een rijk aan eiwit. Dit staat vermeld op onze verpakkingen of op onze productpagina’s.

Op onze productenpagina en op de verpakking kun je per product inzien hoeveel (natuurlijke) suikers de producten bevatten. Onze producten bevatten geen toegevoegde suikers.

Ja, er zit een beetje zout in de producten. Onze producten bevatten tussen de 1 en 2 gram zout per 100 gram. Dit is minder dan er in andere vleesvervangers zit. Het beetje zout geeft de lekkere smaak die je van vlees en vis gewend bent. Op onze productenpagina en op de verpakking kun je per product inzien hoeveel zout de producten precies bevatten.

Veel van onze producten zijn een bron van vitamine B12 en ijzer. Dit staat vermeld op onze verpakkingen of op onze productpagina’s.

Sommige producten zijn geschikt voor consumenten met een glutenallergie. Op onze verpakkingen of op onze productpagina’s staat aangegeven welke producten precies glutenvrij zijn.

Onze producten zijn op basis van natuurlijke ingrediënten. Om de kwaliteit en de houdbaarheidsdatum van onze producten te waarborgen, gebruiken wij de nodige conserveringsmiddelen. Deze E-nummers zijn niet onnatuurlijk of ongezond. Ons meest gebruikte E-nummer is een emulgator die gemaakt is van de celwand van planten. Dit is nodig voor de binding van de opvolgers, zodat ze een goede bite hebben en niet uit elkaar vallen in de pan.

Er zitten vetten in voor de smaak, net zoals er vetten in vlees en vis zitten. Ons gehalte aan vet zit echter wel ver onder die van een normaal vlees- en visproduct en is daarmee de betere keus.

Bedrijf

PLNT is onderdeel van Future Food Group. Onder Future Food Group ontwikkelen wij opvolgers die lekker zijn voor vandaag en het beste voor morgen.

We houden van het leven en onze planeet. We geloven dat een gezonder leven en een gezondere planeet de basis is voor onze toekomst zijn. We willen bijdragen aan een gezondere toekomst door overheerlijke vlees- en visopvolgers te bieden, met dezelfde textuur en hetzelfde mondgevoel als het origineel. Een ultieme smaaksensatie zonder concessies, zodat ook de vleesliefhebber eens kan genieten van een dagje zonder vlees. Als we met z’n alle kiezen voor een dagje zonder vlees of vis, zorgen we voor onszelf, de dieren en de planeet.

Onze producten worden inderdaad ontwikkeld door onze slagers. Zij geloven dat wij de eerste en laatste generatie zijn die nog elke dag vlees en vis eet. Want hiervoor kon het niet en hierna kan het niet meer. Zij richten zich op de toekomst. Zij zetten zich daarom al jaren in voor opvolgers die beter zijn voor de wereld, maar wel net zo lekker zijn. Daarmee bieden wij de kans om zowel mensen die van een stukje vlees of vis houden als liefhebbers van plantaardig te laten genieten van een stuk vega(n) vlees of vis, zonder dat ze iets hoeven te missen!

WAAR TE KOOP?

Onze opvolgers zijn op verschillende locaties verkrijgbaar. Bekijk de kaart voor het dichtstbijzijnde aanbod bij jou in de buurt en bekijk alle online platformen waar PLNT te verkrijgen is!