skip to Main Content

LOADED NACHOS MET STUKJES KIP

4 personen

15 min.

Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 verpakkingen PLNT Stukjes als kip naturel
  • 2 el zonnebloemolie
  • 150 g zwarte bonen, gekookt
  • 100 g maïs
  • 200 g tortillachips
  • 200 g (plantaardige) kaas, geraspt
  • 2 jalapeño’s, fijngesneden
  • 150 g tomatensalsa
  • 4 el sour cream
  • Verse koriander

 

Voor de guacamole

  • 2 eetrijp avocado’s
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 tomaten, zonder vruchtvlees en in kleine blokjes
  • 1 limoen
  • 4 el verse koriander, fijngesneden
  • 1 tl tabasco
  • Zout en peper

Gebruikt product:

Stukjes als kip

BEKIJK

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees uit de schil. Meng met 1 eetlepel limoensap, de rode ui, tomaten, verse koriander, tabasco en zout en peper naar smaak. Voeg eventueel extra limoensap toe.
  3. Verhit wat zonnebloemolie in een pan en bak de PLNT Stukjes als kip naturel op middelhoog vuur in circa 5 à 6 minuten gaar. Doe de zwarte bonen en maïs erbij en bak nog 3 minuten mee.
  4. Verdeel de helft van de tortillachips over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas en de helft van de fijngesneden jalapeño’s. Verdeel ook de helft van het stukjes als kip-mengsel erover. Herhaal dan met de rest van de tortillachips, jalapeño’s en stukjes als kip. Bak 5 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.
  5. Neem de bakplaat uit de oven en verdeel de salsa, sour cream en wat verse koriander erover. Serveer met de guacamole.

Meer uit deze categorie:

Paté paprika

Plantaardige paté paprika op basis van maïs en erwten

Paté naturel

Plantaardige paté naturel op basis van maïs en erwten

Ambachtelijke peperham

Plantaardige ambachtelijke peperham op basis van soja-eiwit