skip to Main Content

PLANTAARDIGE OVENSCHOTEL

4 personen

60 min.

Vegan

Ingredienten

  • 1 kg iets kruimige aardappelen
  • 200 g bospeen
  • 1 prei
  • 400 g PLNT Gehackt (2 verpakkingen)
  • 400 g tomatenblokjes

Gebruikt product:

Plantaardig gehackt

BEKIJK

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelblokjes 20 minuten in kokend water. Giet de aardappels af en stamp ze fijn.
  2. Schil ondertussen de bospeen en snijd deze in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Halveer de prei in de lengte en snijd deze in halve ringen.
  3. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan, voeg het gehackt toe en rul dit 3 minuten voordat je de rest van de groenten toevoegt aan de pan. Roerbak het geheel nog 10 minuten. Verlaag de temperatuur, voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel nog 5 minuten sudderen.
  4. Verwarm de oven voor op 200 Ā°C.
  5. Verdeel het groente-gehacktmengsel over een ovenschaal en bedek dit met de aardappelpuree. Bak de ovenschotel 25 minuten in de voorverwarmde oven totdat deze goudbruin van kleur is.

Meer uit deze categorie:

Stoofstukjes als rund + vegan jus

Plantaardige stoofstukjes als rund op basis van plantaardig eiwit + vegan jus

Stukjes als rund Rendang

Plantaardige stukjes als rund Rendang op basis van plantaardig eiwit

Stukjes als rund Teriyaki

Plantaardige stukjes als rund Teriyaki op basis van plantaardig eiwit