skip to Main Content

VEGAN ANDIJVIESTAMPPOT MET STOOFSTUKJES ALS RUND EN JUS

4 personen

40 min.

Vegan

Ingrediënten

  • 2 verpakkingen PLNT Stoofstukjes als rund + jus
  • 1,2 kg kruimige aardappelen
  • 100 ml ongezoete plantaardige melk
  • 25 g plantaardige boter
  • 500 g andijvie, gesneden
  • 2 el haver fraîche
  • 1 el dijon mosterd
  • Zout en peper naar smaak

Gebruikt product:

Stoofstukjes als rund + jus

BEKIJK

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in 20 minuten gaar. Doe de aardappelen na het afgieten terug in de pan.
  2. Bak ondertussen de PLNT Stoofstukjes als rund in wat boter of olie op middelhoog vuur in circa 5 à 6 minuten gaar. Schep regelmatig om.
  3. Voeg de plantaardige melk en boter toe aan de aardappelen en stamp tot puree.
  4. Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Voeg de haver fraîche en dijon mosterd toe, roer nogmaals en breng op smaak met zout en peper. Schep de stoofstukjes als rund door de stamppot heen.
  5. Voeg het sachet geconcentreerde jus samen met 150ml koud water toe aan een pan. Roer goed door en laat de jus kort koken.
  6. Serveer de andijviestamppot met de jus.

Meer uit deze categorie:

Paté paprika

Plantaardige paté paprika op basis van maïs en erwten

Paté naturel

Plantaardige paté naturel op basis van maïs en erwten

Ambachtelijke peperham

Plantaardige ambachtelijke peperham op basis van soja-eiwit