skip to Main Content

VEGAN GADO GADO BOWL MET STUKJES ALS KIP

4 personen

40 min.

Vegan

Ingrediënten

  • 2 verpakkingen PLNT Stukjes als kipsaté
  • 2 el arachideolie
  • 270 g rijstnoedels
  • 200 g sperziebonen, gebroken
  • 125 g taugé
  • 0,5 komkommer, in plakjes
  • Cassave kroepoek
  • 0,5 limoen, in partjes

 

Voor de pindasaus

  • 75 g pindakaas
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 el verse gember, geraspt
  • 3 el ketjap manis
  • 1 el sambal

Gebruikt product:

Stukjes als kipsaté

BEKIJK

Bereidingswijze

  1. Kook de sperziebonen met wat zout in zo’n 7 minuten gaar.
  2. Verhit wat arachideolie in een pan en bak de PLNT Stukjes als kipsaté op middelhoog vuur in circa 5 à 6 minuten gaar.
  3. Maak ondertussen de pindasaus door de pindakaas met de kokosmelk, knoflook en gember te verwarmen in een pannetje. Breng niet aan de kook, maar laat het wel indikken. Voeg als laatste de ketjap en sambal toe.
  4. Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking.
  5. Verdeel de noedels over vier kommen en serveer met de stukjes als kipsaté, sperziebonen, taugé, komkommer, cassave kroepoek,  pindasaus en de limoenpartjes. Voeg eventueel een gekookt ei toe voor een vegetarisch gerecht.

Meer uit deze categorie:

Paté paprika

Plantaardige paté paprika op basis van maïs en erwten

Paté naturel

Plantaardige paté naturel op basis van maïs en erwten

Ambachtelijke peperham

Plantaardige ambachtelijke peperham op basis van soja-eiwit