skip to Main Content

VEGAN KERRIE BOWL MET GEROOSTERDE BLOEMKOOL EN STUKJES ALS RUND

4 personen

40 min.

Vegan

Ingrediënten

  • 2 verpakkingen PLNT Stukjes als rund naturel
  • 300 g jasmijnrijst
  • 500 g bloemkool, in roosjes
  • 2 gele uien, in parten
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 el kerriepoeder
  • 0,5 el paprikapoeder
  • Zonnebloemolie
  • Zout en peper naar smaak

 

Om te serveren

  • 6 el plantaardige yoghurt
  • 0,5 komkommer, in blokjes
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 50 g rozijnen
  • 0,5 bosje koriander, grof gesneden

Gebruikt product:

Stukjes als rund naturel

BEKIJK

Bereidingswijze

  1. Meng de PLNT Stukjes als rund met twee teentjes geperste knoflook, 2 eetlepels kerriepoeder, een halve eetlepel paprikapoeder, 2 eetlepels zonnebloemolie en wat zout en peper. Zet apart.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de bloemkoolroosjes en uien over een met bakpapier bedekte bakplaat. Bestrooi met een eetlepel kerriepoeder, twee eetlepels zonnebloemolie en wat zout en peper.
  3. Spoel de rijst om en doe deze met 450 milliliter water in een kookpan. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Kook voor 12 minuten, doe vervolgens het vuur uit en laat met de deksel op de pan nog 15 minuten nagaren.
  4. Bak de gemarineerde stukjes als rund in wat olie op middelhoog vuur in circa 5 à 6 minuten gaar.
  5. Meng de komkommer en sjalot met de plantaardige yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de rijst met de stukjes als rund, bloemkool, rozijnen, koriander en het yoghurtmengsel in kommen.

Meer uit deze categorie:

Paté paprika

Plantaardige paté paprika op basis van maïs en erwten

Paté naturel

Plantaardige paté naturel op basis van maïs en erwten

Ambachtelijke peperham

Plantaardige ambachtelijke peperham op basis van soja-eiwit