skip to Main Content

VEGAN RENDANG MET LIMOEN-KOKOSRIJST EN ATJAR

4 personen

60 min.

Vegan

Ingrediënten

  • 2 verpakkingen PLNT Stukjes als rund rendang
  • 1 stengel citroengras, ingesneden
  • 4 blaadjes kaffir limoen
  • 2 laurierblaadjes
  • 250 ml kokosmelk
  • Zonnebloemolie
  • 8 el atjar
  • 3 el verse koriander, gesneden
  • Cassave kroepoek

 

Voor de boemboe

  • 3 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 3 cm verse gember
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker
  • 2 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 0,5 tl kurkuma

 

Voor de kokosrijst

  • 300 g jasmijnrijst
  • 400 ml kokosmelk
  • 250 ml water
  • 5 el geraspte kokos
  • 1 limoen, geraspt
  • Snufje zout

Gebruikt product:

Stukjes als rund rendang

BEKIJK

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten voor de boemboe in een keukenmachine of blender of pureer het met een staafmixer tot een gladde massa.
  2. Verhit wat zonnebloemolie in een grote pan en bak de PLNT Stukjes als rendang op middelhoog vuur in circa 5 à 6 minuten gaar. Schep regelmatig om. Voeg de boemboe toe en bak 2 minuten mee.
  3. Doe de citroengras, 250 ml kokosmelk, kaffir limoen en laurierblaadjes in de pan. Breng aan de kook. Laat het geheel een half uur met de deksel op de pan pruttelen. Laat vervolgens zonder deksel nog eens 45 minuten stoven zodat het geheel indikt. Roer af en toe.
  4. Breng in een pan de rijst met de kokosmelk en het water aan de kook. Kook de rijst met de deksel op de pan in 10 minuten zachtjes gaar. Haal de citroengras, kaffir limoen en laurierblaadjes uit de pan en schep de geraspte kokos, de limoenrasp en een snufje zout door de rijst.
  5. Serveer de rijst met de rendang, atjar, verse koriander en cassave kroepoek.

Meer uit deze categorie:

Paté paprika

Plantaardige paté paprika op basis van maïs en erwten

Paté naturel

Plantaardige paté naturel op basis van maïs en erwten

Ambachtelijke peperham

Plantaardige ambachtelijke peperham op basis van soja-eiwit