skip to Main Content

VEGAN TOAST MET GEGRILDE ASPERGES, BOTERHAMWORST EN HUMMUS

4 personen

20 min.

Vegan

Ingrediënten

  • 1 verpakking PLNT Boterhamworst met asperge
  • 4 plakken zuurdesembrood
  • 200 g groene aspergetips
  • 2 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

 

Voor de hummus

  • 200 g kikkererwten, gekookt
  • 2 el tahin
  • 30 ml citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Gebruikt product:

Boterhamworst met asperge

BEKIJK

Bereidingswijze

  1. Voeg de ingrediënten voor de hummus toe aan een blender of keukenmachine of
    pureer het met een staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en
    peper.
  2. Verhit een eetlepel olijfolie in een grillpan en gril de groene aspergeips tot er
    strepen op komen. Leg apart.
  3.  Verhit ook de andere eetlepel olijfolie in de grillpan en gril de plakken
    zuurdesembrood aan beide kanten goudbruin.
  4. Smeer een flinke laag hummus op alle plakken brood en beleg met twee plakken boterhamworst met asperge. Verdeel de gegrilde aspergetips over de toast en strooi
    er eventueel wat versgemalen zout en peper overheen.

Meer uit deze categorie:

Paté paprika

Plantaardige paté paprika op basis van maïs en erwten

Paté naturel

Plantaardige paté naturel op basis van maïs en erwten

Ambachtelijke peperham

Plantaardige ambachtelijke peperham op basis van soja-eiwit