Met de PLNT 100% plantaardige Teriyaki
* gebruik hiervoor een verspakket van AH: met tomaat, courgette, kikkererwten en koriander. Heb je geen toegang tot een AH, koop de ingrediënten los
1. Giet of spray in een wok jouw favoriete (plantaardige) olie/spray of boter en wok de Couscous in 3-5 minuten beetgaar (vanuit het verspakket is de Couscous al voorgegaard, koop je deze los, volg dan de bereidingswijze op de verpakking eerst en wok daarna).
2. Snijd een halve Jalapeño heel fijn.
3. Doe de olijfolie in een koekenpan met het geperste knoflookteentje en de fijngesneden jalapeño.
4. Verwarm dit en voeg hier de PLNT 100% plantaardige Teriyaki aan toe, verwarm en bak even een minuut of 5.
5. Giet of spray in twee kleine schaaltjes jouw favoriete (plantaardige) olie/spray of boter en vul deze met de Couscous. Druk aan met de bolle kant van een lepel.
6. Zet een bordje op de kom en draai deze tezamen om, nu kan je het schaaltje optillen en heb je een prachtig bolletje couscous.
7. Verdeel hier de PLNT 100% plantaardige Teriyaki over en bestrooi met sesamzaadjes, fijngesneden lente-ui en eventueel extra jalapeño.
8. Serveer er eventueel extra verwarmde Teriyaki saus bij, ik gebruik die van Seal Sama of Rabeko. En eet smakelijk!
Dit is een recept van PLNT-ambassadeur