CONTACT

Heb je een vraag, een opmerking, of suggestie voor ons? Neem contact met ons op en we komen zo snel mogelijk bij je terug. Je kan ook alvast kijken of jouw vraag wordt beantwoord in onze FAQ. 

STUUR ONS EEN BERICHTJE!

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

GEGEVENS

Adres:
Future Food Group
Spaanderstraat 11
5348 LA Oss
Nederland

Telefoon: +31 412 257 770
Email: contact@futurefoodgroup.nl

FAQ

Hier vindt je de meest gestelde vragen per onderwerp. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!

Producten

Onze opvolgers worden gemaakt van natuurlijke en duurzame ingrediënten, zoals soja uit Oostenrijk en erwten uit Denemarken. Als smaakmakers gebruiken wij producten zoals verse kruiden, specerijen en groenten. Onze ingrediënten halen we zoveel mogelijk uit Europa, om zo lokaal mogelijke producten te gebruiken en onze CO2-voetprint te minimaliseren. Wij produceren onze producten in Nederland.

Wij gebruiken zoveel mogelijk ingrediënten van Europese bodem, om onze CO2-uitstoot te verminderen. Zo komen onze erwten uit Denemarken en de soja uit Oostenrijk, waar ze op duurzame wijze worden geproduceerd.

Sommige van onze opvolgers zijn gemaakt op basis van soja die we halen uit Oostenrijk. Hier wordt de soja op een duurzame en milieuvriendelijke wijze geteeld. Meer weten over onze soja? Klik hier!

Ja, onze opvolgers zijn volwaardige opvolgers. Waarom? Ze bevatten alle dagelijks benodigde voedingswaarden zoals voldoende eiwitten, vitamine B12 en ijzer en vitamine D.

Wij maken de ‘next level’ van vlees en vis. Gezonder en lekker, maar wel met een herkenbare smaak en textuur. Hiermee zorgen we ervoor dat ook vlees- en visliefhebbers die af en toe een dagje geen vlees of vis willen eten, wel kunnen genieten van de sappige, smaakvolle en verzadigende smaak van vlees of vis. Met PLNT mis je niets!

Wij geloven dat een dagje zonder vlees of vis beter voor de planeet, dieren en voor ons is. Wij willen de vleesliefhebber ervan overtuigen om te kiezen voor dat dagje zonder vlees of vis, maar tegelijkertijd willen we dat ze de smaak en textuur van vlees en vis niet missen. Zo overtuigen we ze wanneer ze onze opvolgers proeven, dit net zo lekker, al dan niet lekkerder is als het origineel.

Onze producten kunnen, net als gewoon vlees en vis, goed worden ingevroren. De bewaartijd in de vriezer is vergelijkbaar met die van reguliere vlees -en visproducten.

PLNT is verkrijgbaar bij verschillende verkooppunten in binnen -en buitenland. Bekijk onze verkooppunten!

Duurzaamheid

Wij geloven in eten dat lekker voor vandaag is en beter voor morgen. En wij geloven dat we voor een betere wereld met z’n allen af en toe wat minder vlees en vis mogen eten. Daarom maken wij plantaardige opvolgers die beter zijn voor jezelf en de wereld. We gebruiken geen schadelijke chemicaliën tijdens de productie van onze producten. Onze producten zijn daarnaast GMO- en palmolie vrij. We gebruiken daarnaast natuurlijke ingrediënten zoveel mogelijk uit Europa om onze CO2-uitstoot te verminderen. Onze erwten komen bijvoorbeeld uit Denemarken en onze soja uit Oostenrijk waar het op duurzame wijze wordt geproduceerd.

Vanwege de voedselveiligheid verpakken wij onze creaties in recyclebare plastic bakjes met een kartonnen sleeve die bij het oud papier kan. De bakjes zijn zelf ook gemaakt van gerecycled materiaal en ons karton is FSC-gecertificeerd. Daarnaast verkleinen we met de plastic verpakking het risico op verderving om voedselverspilling tegen te gaan.

Onze producten zijn niet biologisch, maar wel op basis van natuurlijke en duurzame ingrediënten. Daarnaast verkleinen we met de plastic verpakking het risico op verderving om voedselverspilling tegen te gaan.

Onze producten zijn volledig palmolievrij.

Gezondheid

Sommige opvolgers bevatten allergenen zoals tarwe of soja. Dit staat duidelijk aangegeven op de verpakkingen en de productpagina’s.

Veel van onze opvolgers zijn rijk aan of een bron van vezels. Op welke opvolgers dit van toepassing is, staat duidelijk aangegeven op de verpakking en de productpagina’s.

Veel van onze popvolgers zijn rijk aan of een bron van vitamine B12 en vitamine D. Op welke opvolgers dit van toepassing is, staat duidelijk aangegeven op de verpakking en de productpagina’s.

Veel van onze opvolgers zijn rijk aan of een bron van ijzer. Op welke opvolgers dit van toepassing is, staat duidelijk aangegeven op de verpakking en de productpagina’s.

Veel van onze opvolgers zijn rijk aan of een bron van eiwitten. Op welke opvolgers dit van toepassing is, staat duidelijk aangegeven op de verpakking en de productpagina’s.

Sommige opvolgers zijn geschikt voor consumenten met een glutenallergie. Welke opvolgers dit zijn, staat duidelijk aangegeven op de verpakking en de productpagina’s.

Er zitten vetten in voor de smaak, net zoals er vetten in vlees en vis zitten. Ons gehalte aan vet zit echter wel ver onder die van een normaal vlees- en visproduct en is daarmee de betere keus. Onze opvolgers zijn arm aan verzadigde vetten.

Op onze productenpagina en op de verpakking kun je per opvolger inzien hoeveel (natuurlijke) suikers de opvolgers bevatten. Onze producten bevatten geen toegevoegde suikers. 

Er zit een beetje zout in de PLNT opvolgers. Onze producten bevatten tussen de 1 en 2 gram zout per 100 gram. Dit is minder dan er in andere vleesvervangers zit. Het beetje zout geeft de lekkere smaak die je van vlees en vis gewend bent. Op onze productenpagina en op de verpakking kun je per product inzien hoeveel zout de opvolgers precies bevatten.

Professional

Als retailer PLNT opnemen in het schap? Dat is mogelijk! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Naast dat we er voor de consument zijn, zijn we er ook voor de professional! Onze producten zijn in grootverpakkingen beschikbaar voor Foodservice. Klik hier voor meer informatie!

Om je te helpen bij je keuze om PLNT op te nemen in het assortiment, kun je PLNT eerst proeven. Je kunt een sample aanvragen, of we nodigen je graag uit in ons innovatiecentrum voor een uitgebreide tastings onder leiding van onze chefs! Neem contact met ons op voor meer informatie.

We nemen regelmatig deel aan beurzen in binnen en buitenland. Bekijk hier aan welke beurzen we deelnemen!

Over PLNT

PLNT is onderdeel van Future Food Group. Onder Future Food Group ontwikkelen wij opvolgers die lekker zijn voor vandaag en het beste voor morgen.

Bij PLNT houden we van lekker eten, lekker leven en de wereld om ons heen. Maar we zijn ons ook bewust van de impact die we maken. We geloven dat een gezonder leven en planeet de basis zijn voor onze toekomst. We genieten van ‘het hier en nu’, maar kijken ook naar morgen. Daarom bieden we een ruim assortiment van ‘next level’ opvolgers van vlees en vis, voor iedereen die bewust minder vlees of vis wil eten of dit zelfs helemaal niet op het menu heeft staan. Bij ons voel en proef je het origineel, maar eet je volledig plantaardig, gezond en diervrij.