WIJ ZIJN PLNT

PLNT: de 100% plantaardige opvolger van vlees en vis. Onze opvolgers zijn gezond, diervrij & gewoon heel erg lekker! Herkenbare smaken in een plant-based jasje. 

Overheerlijk. Gezond. Duurzaam.

Bij PLNT houden we van lekker eten, lekker leven en de wereld om ons heen. Maar we zijn ons ook bewust van de impact die we maken. We geloven dat een gezonder leven en planeet de basis zijn voor onze toekomst. We genieten van ‘het hier en nu’, maar kijken ook naar morgen. Daarom bieden we een ruim assortiment van ‘next level’ opvolgers van vlees en vis, voor iedereen die bewust minder vlees of vis wil eten of dit zelfs helemaal niet op het menu heeft staan. Bij ons voel en proef je het origineel, maar eet je volledig plantaardig, gezond en diervrij. 

Overheerlijk.

Dat PLNT een link met vlees heeft, zal je misschien verrassen. Ons moederbedrijf, Jan Zandbergen Group, begon als een kleine slagerij in de jaren 50 in Leiden. Ruim 70 jaar later is de kleine slagerij uitgegroeid tot een expert in de wereldvoorziening van eiwit, altijd met het oog op een gezonde toekomst. Met de oprichting van Future Food Group willen we bijdragen aan een nieuwe wereld met innovatieve, plantaardige opvolgers voor vlees en vis.

Vanwege deze achtergrond weten onze voormalige slagers precies hoe plantaardige opvolgers moeten smaken en voelen om zo veel mogelijk op het ‘origineel’ te lijken. Om zo dicht mogelijk bij de originele structuren van het ‘echte werk’ te komen, worden veel van onze producten gemaakt met klassieke machines van onze voormalige slagers. Bovendien zijn al onze producten uniek, omdat elk product iets anders nodig heeft om zo dicht mogelijk bij het origineel te komen.

Gezond.

Gezondheid draait allemaal om balans! Zoals je nu waarschijnlijk wel weet, is PLNT gemaakt van natuurlijke ingrediënten zonder het gebruik van chemicaliën. Al onze producten zijn 100% GMO- en chemicaliën-vrij. We bieden ook een reeks producten aan die glutenvrij zijn of zelfs volledig vrij van allergenen! Maar je weet waarschijnlijk dat gezondheid niet draait om beweringen, maar om balans! Balans moet gevonden worden in de kern van een product, van macronutriënten tot micronutriënten!

Wat bedoelen we wanneer we ‘natuurlijke ingrediënten’ zeggen? Allereerst betekent het dat we alleen additieven in onze producten willen gebruiken die afkomstig zijn van natuurlijke bronnen en dus niet kunstmatig gemaakt zijn. Met andere woorden: de kleur die onze gehakt producten roze maakt komt van bietenpoeder, onze oranje kleur van onze zalmfilet komt van paprika en de smaak die het visachtig maakt komt van nori-zeewier.

Er is één uitzondering op onze regel: methylcellulose. Het optimaliseert de textuur en daardoor het mondgevoel, die ervoor zorgt dat onze producten zo veel mogelijk naar het origineel smaken. Hoewel het kunstmatig gemaakt is, hebben we ons eigen onderzoek uitgevoerd dat aantoonde dat methylcellulose zich zeer vergelijkbaar gedraagt als een natuurlijke vezel, dezelfde wonderen verricht in onze darmen en geen negatieve gezondheidseffecten heeft. Omdat smaak onze topprioriteit is, gebruiken we methylcellulose waar nodig, maar houden we altijd onze ogen open voor (natuurlijke) alternatieven voor deze toevoeging.

Wist je dat de meeste op planten gebaseerde eiwitten minder gemakkelijk door het lichaam worden verteerd in vergelijking met dierlijke eiwitten? Eiwitten zijn opgebouwd uit kleine bouwstenen die aminozuren worden genoemd. Het is belangrijk om een ​​adequate inname van het juiste soort aminozuren (dat wil zeggen eiwitten) te garanderen, omdat het een essentiële macronutriënt is die een vitale rol speelt in het menselijk lichaam. Eiwit is bijvoorbeeld het belangrijkste bouwmateriaal van onze spieren, botten, de huid en organen. In onze PLNT vlees- en visopvolgers combineren we vaak verschillende soorten eiwitten, wat de algehele eiwitkwaliteit en verteerbaarheid van de producten verbetert en ervoor zorgt dat je alle eiwitten binnenkrijgt die je nodig hebt om je beste leven te leiden!

De verschillende soorten eiwitten die we gebruiken in onze 100% plantaardige producten zijn:

 • Soja
 • Erwt
 • Aardappel
 • Tarwe
 • Rijst

Wist je dat je darmen met je hersenen communiceren? Het wordt de “darm-hersenas” genoemd. Onlangs hebben meerdere wetenschappelijke onderzoeken aangetoond dat de kwaliteit van onze microbiële flora (alle bacteriën, virussen, gisten en schimmels die van nature in onze darmen voorkomen) een aanzienlijke invloed heeft op niet alleen onze fysieke, maar ook onze mentale gezondheid. De balans tussen goede en slechte bacteriën wordt beïnvloed (met meerdere factoren) door het voedsel dat we eten en vooral door de vezels in ons voedsel. Daarom zijn bijna al onze producten “rijk aan vezels”. Dit stelt onze producten in staat bij te dragen aan het welzijn van mensen, ten gunste van zowel hun fysieke als mentale gezondheid. Met onze producten kunnen we tot op zekere hoogte bijdragen aan zowel de fysieke als mentale gezondheid van mensen.

Vet is niet alleen iets waar je vanaf wilt, het heeft eigenlijk een belangrijke functie in je lichaam. Een van de belangrijkste functies van vet is dienen als een geconcentreerde bron van energie. Bovendien zijn sommige vitamines, zoals vitamine A, D, E en K, in vet oplosbaar, wat betekent dat ze vet nodig hebben om goed opgenomen te kunnen worden en te worden gebruikt door het lichaam. Net als eiwit heeft je lichaam het juiste type (onverzadigde) vetzuren nodig. Bij PLNT streven we ernaar Omega 3 en 9 vetzuren te gebruiken waar mogelijk, omdat ze ontstekingsremmende eigenschappen hebben en positieve effecten op de gezondheid van de hersenen en het hart hebben aangetoond. Bovendien zijn al onze producten zo laag mogelijk in verzadigd vet.

Om onze plantaardige producten zo veel mogelijk overeen te laten komen met hun oorspronkelijke variant, voegen we extra vitaminen en mineralen toe. Tijdens dit proces besteden we extra aandacht aan de balans en dosering van deze vitaminen en mineralen. Aangezien plantaardig ijzer en vitamine B12 over het algemeen moeilijker opneembaar zijn dan dierlijk ijzer en vitamine B12, wordt de dosering zorgvuldig beheerd om de biobeschikbaarheid te verbeteren (zodat het lichaam het goed kan opnemen). Vooral in West-Europa lijden veel volwassenen aan een chronisch vitamine D-tekort, dus er wordt extra vitamine D toegevoegd die afkomstig is van biologische paddenstoelen die zijn geactiveerd door UV-licht.

Duurzaam.

Onze producten worden met zorg gemaakt in Nederland. Al onze producten zijn 100% palmolievrij en onze verpakking is gemaakt van gerecycled en FSC-gecertificeerd papier. Maar duurzaamheid gaat verder dan deze claims. Waar PLNT echt het verschil maakt ten opzichte van andere plantaardige producten, is dat al onze ingrediënten duurzaam worden verkregen uit Europa. Hieronder vind je meer informatie over alles wat we doen:

Bij PLNT hebben we alles in eigen hand van begin tot eind bij het creëren van onze 100% plantaardige vlees- en visopvolgers: we hebben ons eigen onderzoeks- en ontwikkelingsteam, onze eigen productiefaciliteit, we doen onze eigen marketing en we hebben een toegewijd verkoopteam dat volledig achter onze producten staat. Door alle productiestappen in eigen huis uit te voeren, kunnen we ervoor zorgen dat de hoogste normen op elk moment worden gehaald en kunnen we onze middelen efficiënt gebruiken.

BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en is de certificeringsmethode voor een duurzame gebouwde omgeving. Met deze methode kunnen projecten integraal worden beoordeeld op duurzaamheid. De methode is ontwikkeld door het Building Research Establishment (BRE) en wordt nu gebruikt in meer dan 80 landen wereldwijd. Onze productiefaciliteit heeft de BREEAM Outstanding-certificering ontvangen. Meer informatie over dit initiatief: https://www.breeam.nl/

Een deel van ons assortiment is gemaakt van soja. Onze soja wordt duurzaam verkregen en geproduceerd, zodat we van deze plantaardige eiwitversterker kunnen genieten zonder ontbossing en zonder het van de andere kant van de wereld te importeren!

 • Lokaal geproduceerd in Oostenrijk
 • Geen fossiele brandstoffen worden gebruikt: 100% duurzame hydro-elektrische energie
 • 85% van deze energie wordt hergebruikt tijdens de productie
 • Zero-waste: alle delen van de boon worden gebruikt.
 • De hoogste kwaliteitsnormen: vrij van GMO en chemicaliën
 • Tijdens de groei zuivert soja stikstof uit de lucht
 • Gezond voor de bodem: geoogste soja-grond ondersteunt de volgende oogst

Erwtenproteïne is een geweldige bron van ijzer en hypoallergeen. We gebruiken het in enkele van onze reepjes en in onze PLNT 100% plantaardige zalmfilet. De erwtenproteïne die we gebruiken, komt uit Frankrijk als gewas dat wordt gebruikt in ‘gewasrotatie’: een techniek die in de landbouw wordt gebruikt om de bodemstructuur en -gezondheid te optimaliseren door verschillende gewassen achtereenvolgens op hetzelfde perceel te planten.

Prijswinnende producten

Onze producten zijn ware innovaties als het aankomt op smaak, gezondheid en vernieuwing. Dit is waarom veel van onze PLNT-astische producten zijn genomineerd voor awards of ze zelfs hebben gewonnen!

Crab Cake

Top Innovation 2023 - Anuga

Crab Cake

Nominatie - New Product Expo op PLMA Amsterdam 2023

Krab

Best in Show Food&Hotel Asia 2023

Krab

Best Vegan Novelty Tuttofood 2023

Zalmfilet

Nominatie - Gezonde innovatie Award 2022

Zalmfilet

Nominatie - SIAL Innovation Award 2022

Zalmfilet

Nominatie - Gulfood Innovation Award 2023

Visburger

Beste Introductie Levensmiddelenkrant 2022

Pulled Beef

Nomiatie - Gezonde Innovatie Award 2021

Kipstukjes Saté

Beste Introductie Levensmiddelenkrant 2021