Met de PLNT 100% Plantaardige Runderstukjes Naturel en Tabasco Sweet & Spicy Sauce
Met de PLNT 100% Plantaardige Runderstukjes Naturel en Tabasco Sweet & Spicy Sauce.
1. Laat zonnebloemolie in een pan heet worden en bak op middelhoog vuur de ui en knoflook goudbruin.
2. Verlaag het vuur en voeg de komijn, laos, gember, kerrie en garam masala toe.
3. Voeg de tomatenblokjes toe, en laat deze inkoken totdat het tomatenvocht verdwenen is.
4. Voeg een scheut water toe tot alles nét onder water staat. Doe de deksel op de pan en laat de curry op laag vuur sudderen.
5. Spoel de rode rijst kort in een zeef, laat uitlekken en kook deze vervolgens volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in een nieuwe pan. Draai zodra de rijst beetgaar is het vuur uit en laat de pan met deksel nog 10 minuten staan.
6. Snijd de zoete aardappel en bloemkool tot gewenst formaat, en voeg toe aan de curry. Laat deze zachtjes door pruttelen.
7. Bak intussen de PLNT runderstukjes naturel op hoog vuur kort aan in een braadpan totdat ze bruin worden, en voeg deze daarna toe aan de curry. Breng op smaak met zout en peper.
8. Smeer een bakpan licht in zonnebloemolie en laat goed heet worden. Plaat vervolgens de paratha in het midden van de pan en bak totdat deze goudbruin zijn aan beide kanten.
9. Pak een diep bord, vul deze met curry en leg de paratha bovenop. Decoreer het bord met de koriander (of bladpeterselie), limoen, rode peper en Tabasco saus.
Dit is een recept in samenwerking met:
Dit is een recept met PLNT-ambassadeur: