Couscous salade met Kiptenders

Met de PLNT 100% plantaardige Kiptenders

Ingrediënten

BEREIDINGSWIJZE

1. Doe de 200 gram couscous in een kom en zit dit opzij.

2. Zet een pan op het vuur met 250 ml water en voeg hier de laurier, tijm, (gekneusd) knoflookteentje, zwarte peperkorrels en een snufje zeezout aan toe.

3. Breng aan de kook en zet het vuur dan zo laag mogelijk. Laat de pan 5 minuten op het vuur staan met een deksel erop.

4. Snijd ondertussen de bieslook in kleine ringetjes, de sinaasappel door tweeën, cherrytomaatjes door midden.

5. Schenk de pan vervolgens uit door een zeef over de couscous heen. Dek de couscous zo snel mogelijk af met plastic- of aluminiumfolie.

6. Snijd ondertussen de olijven in ringetjes, ontpit de granaatappel en snijd de gedroogde abrikoos in kleine blokjes.

7. Controleer na 5 minuten of de couscous gaar is en roer het om. Mits de couscous nog niet gaar genoeg is, laat dan nog een aantal minuten (afgedekt) staan.

8. Zodra de couscous de wenselijke gaarheid heeft bereikt, schep deze dan een aantal keer om en voeg een scheutje extra virgin olijfolie toe en knijp ongeveer een kwart sinaasappel uit.

9. Schenk een klein scheutje zonnebloemolie een koekenpan en bak de kip om en om goudbruin.

10. Was ondertussen de munt en de lente-ui. Pluk en snijd deze naar wens.

11. Meng en/of decoreer de couscous met de eerder gesneden ingrediënten en voeg een scheutje balsamico toe.

Dit is een recept in samenwerking met: