Met de PLNT 100% plantaardige Burger
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen en droog ze goed af. Smeer in met een beetje olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Prik met een vork een paar gaatjes in de aardappels en pak ze in met aluminiumfolie. Pof de aardappelen circa 50 minuten in de voorverwarmde oven.
2. Hak de bieslook fijn en roer deze met wat peper en het paprikapoeder door de zure room. Zet tot gebruik in de koelkast.
3. Snijd de rode uien in halve ringen. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de uien 3 minuten. Draai het vuur omlaag en bak de uien in 15 minuten zacht en gekaramelliseerd. Roer regelmatig.
4. Snijd de tomaat in dunne plakken. Snijd de jalapeño in dunne ringetjes.
5. Prak de avocado fijn. Meng deze met het sap van de limoen. Zet opzij.
6. Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Snijd de hamburgerbroodjes door en rooster deze 3 minuten met de snijkant naar beneden in de droge koekenpan.
7. Verwarm in dezelfde koekenpan de zonnebloemolie. Bak hierin de PLNT 100% plantaardige burgers op middelhoog vuur in 4 à 6 minuten mooi goudbruin. Haal de burgers eruit en verwarm nog even de PLNT 100% voorgebakken spekjes voor 2 minuten op hoog vuur.
8. Maak de burgers op: beleg de onderkant van het broodje met de chipotle saus, krulsla, tomaat en gekarameliseerde uien. Leg hierop de burger, geprakte avocado en de jalapeño. Sprinkel er wat PLNT 100% plantaardige Voorgebakken Spekjes over. Top af met de bovenkant van het broodje. Snijd de aardappel open en schep hier een flinke lepel zure room in. Serveer de burger met de gepofte aardappel. Eet smakelijk!