Romige groene risotto met Kaes Schnitzel

Met de PLNT 100% plantaardige Kaes Schnitzel

Ingrediƫnten

Voor de groene pesto

BEREIDINGSWIJZE

1. Voeg alle ingrediƫnten voor de groene pesto toe aan een keukenmachine of blender of pureer het met een staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper en eventueel meer edelgistvlokken, olijfolie of citroensap.

2. Verhit ruim olijfolie in een grote pan en bak de ui hierin glazig. Voeg de knoflook toe en bak deze nog een minuutje mee. Doe dan de rijst erbij en bak deze kort mee tot de korrel glazig ziet.

3. Voeg de witte wijn toe aan de rijst of vervang deze door groentebouillon. Laat verdampen en voeg vervolgens een scheut bouillon toe. Roer deze door de risotto en laat het weer verdampen. Herhaal tot alle bouillon op en de rijst gaar is.

4. Roer de pesto door de risotto en voeg de tuinbonen en doperwten toe. Laat het geheel nog twee minuten garen en roer dan de citroenrasp door de risotto. Breng op smaak met zout en peper.

5. Bak de PLNT 100% plantaardige Kaes Schnitzel in ruim olie op hoog vuur in circa 2 minuten per kant mooi bruin of tot de kaes eruit begint te komen.

6. Serveer de risotto met de PLNT 100% plantaardige Kaes Schnitzel.