Healthy PLNT gehaktloempia's

Met het PLNT 100% plantaardig Rul Gehakt

Ingrediënten

BEREIDINGSWIJZE

1. Maak de glasnoodles klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en snijd fijn. Snipper het sjalotje, snijd de shiitake en gember fijn. Pers de knoflook. Doe alles – behalve de rijstvellen – in een kom en meng goed.

2. Maak de rijstvellen nat (doop ze in een diep bord met lauwwarm water, even uitdruppelen en op een bord leggen) en leg een flinke eetlepel van het gehaktmengsel op het vel. Vorm het mengsel tot een dikke worst en vouw tot een loempia. Dit doe je door eerst de zijkanten naar binnen te vouwen en vervolgens op te rollen (vanaf de kant met de vulling).

3. Leg de ongebakken loempia’s op een bord, en vet even licht in: tegen het plakken! Zet deze voor ongeveer een half uurtje in de koelkast. De rijstvellen zullen dan minder plakkerig zijn en je vulling mooi stevig.

4. Verwarm de airfryer voor op 180 graden. Smeer/spuit een dun laagje olie op de loempia’s en bak ze in 10/12 minuten lekker knapperig. En eet smakelijk! Deze healthy PLNT loempia’s zijn heerlijk met wat chilisaus erbij! 

Dit is een recept van PLNT ambassadeur