Kerrie bowl met geroosterde bloemkool

Met de PLNT 100% plantaardige Runderreepjes Naturel

Ingrediënten

BEREIDINGSWIJZE

1. Meng de PLNT 100% plantaardige Runderreepjes Naturel met twee teentjes geperste knoflook, 2 eetlepels kerriepoeder, een halve eetlepel paprikapoeder, 2 eetlepels zonnebloemolie en wat zout en peper. Zet apart.

2. Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de bloemkoolroosjes en uien over een met bakpapier bedekte bakplaat. Bestrooi met een eetlepel kerriepoeder, twee eetlepels zonnebloemolie en wat zout en peper.

3. Spoel de rijst om en doe deze met 450 milliliter water in een kookpan. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Kook voor 12 minuten, doe vervolgens het vuur uit en laat met de deksel op de pan nog 15 minuten nagaren.

4. Bak de gemarineerde PLNT 100% plantaardige Runderreepjes Naturel in wat olie op middelhoog vuur in circa 5 à 6 minuten gaar.

5. Meng de komkommer en sjalot met de plantaardige yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.

6. Serveer de rijst met de PLNT 100% plantaardige Runderreepjes Naturel, bloemkool, rozijnen, koriander en het yoghurtmengsel in kommen.