Met de PLNT 100% Plantaardige Uitgebakken Spekjes
1. Verhit een scheut sesamolie in een ruime pan.
2. Snijd een witte ui in reepjes, hak 2cm gember fijn, snijd 3 tenen knoflook en een handvol wortels in dunne plakjes.
3. Voeg de ui toe aan de hete olie, voeg na 2 minuten de knoflook toe, vervolgens de gember en de overige groenten.
4. Schep er een flinke tl gochujang(rode peperpasta) bij, net als 1 tl lichte miso en 1 el mushroomsauce van Lee Kum Kee. Roer even om tot alles goed gemengd is. Voeg een handje peultjes toe en bak ze even mee.
5. Snijd een half blokje gerookte tofu in kleine blokjes en voeg toe. Kook 1 liter water in je waterkoker en voeg toe aan de pan.
6. Verkruimel een vegan groentenbouillonblokje boven de pan en roer. Doe er een scheut soyamelk doorheen.
7. Leg je noodles (ik nam buckwheat ramen noodles) in de pan, ze moeten koppie onder gaan (dus helemaal onder water). Doe het deksel op de pan en laat het zachtjes koken tot je noodles klaar zijn (zie verpakking).
8. Bak de PLNT 100% Plantaardige Uitgebakken Spekjes kort in wat sesamolie in een koekenpan.
9. Schep de ramen noodles in een mooi, diep bord of een kom.
10. Snijd een lente-ui in schuine ringen.
11. Verdeel de spekjes, lente-ui en wat sesamzaad over het gerecht en geniet!
Dit is een recept ontwikkeld door: