‘S Werelds Eerste Kant & Klare Vegan Beef Wellington Komt Uit Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn

PLNT heeft speciaal voor het Paas-assortiment de eerste kant-en-klare Vegan Beef Wellington in Nederland ontwikkeld. Door de jaren heen zijn er verschillende pogingen gedaan om deze te ontwikkelen, maar het is PLNT dat nu een Vegan Beef Wellington lanceert die net zo sappig en lekker is als het origineel.

Groeiende vraag naar plantaardige gerechten

De vleesvervangersmarkt is sterk in ontwikkeling en is in 2021 in Nederland met 8% gegroeid. Volgens de Vleesvervangersmonitor was in dat jaar al 54% van de Nederlanders flexitariër, vegetariër of veganist. PLNT loopt graag voorop in het bieden van bijzondere innovaties in deze markt en ontwikkelt regelmatig producten voor partners die in willen spelen op de steeds grotere vraag naar unieke plantaardige gerechten.
Pasen is bij uitstek de gelegenheid voor bijzondere gerechten om vrienden en familie mee te verwennen. Het mooiste is natuurlijk als je met het gerecht zowel vleeseters als niet-vleeseters blij kunt maken. Vanuit deze gedachte heeft PLNT deze bijzondere vegan variant van Beef Wellington ontwikkeld, die vanaf nu verkrijgbaar is bij online supermarkt Crisp en later dit jaar bij andere retailers.

Beef Wellington nu ook vegan

Beef Wellington is een gerecht dat is bedacht door een van de koks van veldheer en staatsman Arthur Wellesly. Als hertog van Wellington versloeg hij Napoleon in 1815 tijdens de slag om Waterloo. Om hem te eren bereidde de kok dit gerecht met runderossenhaas en werd het ook naar hem vernoemd. Inmiddels is het een echte klassieker die voornamelijk gemaakt en gegeten wordt rond de feestdagen.

“Anno 2022 moet dit mooie gerecht niet alleen maar beschikbaar zijn voor vleeseters. Wij gingen ervan uit dat het mogelijk moest zijn om hier een vegan variant van te ontwikkelen: net zo lekker en sappig als het origineel maar duurzamer en gezonder”, aldus Marleen Kolijn, Sr. Brand Manager bij PLNT.

Net als het origineel

Een goede reden om met een team van productontwikkelaars om de tafel te gaan. Jos Havekotte, Manager Innovation bij PLNT: “We zijn met veel enthousiasme aan de slag gegaan met deze uitdaging; om een echte innovatie te bieden met Beef Wellington als vertrekpunt. Want deze klassieker maar dan next level in een uniek jasje, daar wilden we graag onze tanden in zetten! Omdat wij werken met een team van experts hebben we uiteindelijk een heerlijk product kunnen ontwikkelen, mét de smaak van de originele Beef Wellington en met speciaal ontwikkeld vegan gehakt met kruidige paddenstoelen en krokant bladerdeeg.”

Kolijn: “Met deze -in eerste instantie- speciaal voor Crisp ontwikkelde Vegan Beef Wellington kun je de show stelen tijdens een etentje, zowel bij niet-vleeseters als vleesliefhebbers. Een heerlijk vegan alternatief voor de klassieke Beef Wellington die speciaal voor Pasen verkrijgbaar is bij onze partner Crisp!”

MEER PLNT-NIEUW

‘s Werelds eerste kant & klare Vegan Beef Wellington komt uit Nederland

PLNT heeft speciaal voor het Paas-assortiment de eerste kant-en-klare Vegan Beef Wellington in Nederland ontwikkeld.

Read More