Bao PLNT buns oosterse stijl

Met de PLNT 100% plantaardige Teriyaki

Ingrediƫnten

Voor de bao buns

BEREIDINGSWIJZE

1. Rooster het sesamzaad kort in een koekenpan. Zet apart.

2. Doe de azijn, suiker en zout in een schaal en roer tot het suiker en zout zijn opgelost. Voeg de gesneden groente toe en laat ze minstens 15 minuten marineren.

3. Meng voor de bao buns het zelfrijzend bakmeel, zout, de bakpoeder en de melk. Roer met een lepel tot een samenhangend geheel. Neem het deeg uit de kom en kneed met wat extra bloem voor 5 minuten. Verdeel het deeg in 12 balletjes.

4. Rol op een met bakmeel bestoven werkblad elk balletje uit tot een lengte van ongeveer 12 centimeter en een breedte van 6 centimeter. Bestrijk met wat sesamolie en vouw dubbel.

5. Breng een laagje water aan de kook en plaats een stoommand erboven. Knip 12 stukjes bakpapier van 12 bij 6 centimeter. Let zo veel stukjes als mogelijk op de bodem van de stoommand, maar bedek niet de hele bodem, zodat de stoom er nog tussendoor kan. Leg evenveel bao buns als stukjes bakpapier op de bedekte bodem.

6. Dek af met een deksel en stoom de broodjes in 10 minuten gaar. Herhaal met de rest.

7. Bak de PLNT 100% plantaardige Teriyaki in wat sesamolie op middelhoog vuur in circa 5 Ć  6 minuten gaar. Bak de woksaus in de laatste 2 minuten mee. Schep de sesamzaadjes door het mengsel.

8. Verdeel de PLNT 100% plantaardige Teriyaki, ingelegde groente, koriander en bosui over de bao buns en serveer direct.