Bibimbap bowl met dip

Met PLNT 100% Plantaardig Gehakt

Ingrediënten

BEREIDINGSWIJZE

1. Maak eerst de gehakt marinade. Meng 2 el ketjap, de knoflook, 2 el sesamolie en 0,5 el palmsuiker en roer goed door. 

2. Meng de marinade met het gehakt en zet apart.

3. Maak nu de dip. Meng de chilipasta, 2 el sasamolie, 1 el palmolie, het water, 1 el sesamzaad en de rijstazijn tot een gladde dip. Zet apart. 

4. Snijd de wortel in stiften en de shiitake in plakken.

5. Bak achtereenvolgens apart van elkaar in een koekenpan met zonnebloemolie: de wortel, taugé, spinazie met sesamzaad en shiitake.

6. Breng alles op smaak met wat zout en zet apart

7. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking

8. Rul het plantaardig gehakt in de zonnebloemolie totdat deze mooi goudbruin is

9. Schep de rijst in een bowl of kom, groepeer de gebakken groenten mooi rond de rijst, schep de Kimchi en het gehakt erbij. Maak het gerecht af met een gebakken ei (optioneel) en wat sesamzaad.

Dit recept is ontwikkeld door: