Pittige Pita Shoarma

Met de PLNT 100% Plantaardige Shoarma. Dit recept is van Rotterdam.food

Ingrediënten

BEREIDINGSWIJZE

1. Begin met het maken van het sausje: roer de Tabasco door de vegan mayo.

2. Snijd het sjalotje in stukjes en rasp (of snij) het teentje knoflook. Snijd de champignons door de helft of in vieren.

3. Verwarm de oven voor op 230 graden. Smeer de pita’s met een beetje water in. Zodra de oven warm genoeg is kan je de volkoren pita’s hierin bakken, circa 7 minuten op 230 graden.

4. Doe wat ghee of olijfolie in een koekenpan en bak het sjalotje samen met de knoflook. Doe vervolgens de plantaardige shoarma en de champignons erbij. Voeg evt. een snuf peper toe en bak de shoarma en champignons tot ze goed doorpakken zijn.

5. Haal de pita’s uit de oven en snijd ze voor de helft open. Besmeer de pita’s met het licht pittige sausje en vul de pita’s met de sla en de gebakken shoarma/champignons/ui en knoflook.

6. Serveer met het licht pittige Tabasco mayonaise sausje en geniet!

Dit is een recept in samenwerking met Rotterdam.food:

En in samenwerking met: