Rendang met limoen-kokosrijst en atjar

Met de PLNT 100% plantaardige Rendang

Ingrediënten

Voor de boemboe

Voor de kokosrijst

BEREIDINGSWIJZE

1. Meng alle ingrediënten voor de boemboe in een keukenmachine of blender of pureer het met een staafmixer tot een gladde massa.

2. Verhit wat zonnebloemolie in een grote pan en bak de PLNT 100% plantaardige Rendang op middelhoog vuur in circa 5 à 6 minuten gaar. Schep regelmatig om. Voeg de boemboe toe en bak 2 minuten mee.

3. Doe de citroengras, 250 ml kokosmelk, kaffir limoen en laurierblaadjes in de pan. Breng aan de kook. Laat het geheel een half uur met de deksel op de pan pruttelen. Laat vervolgens zonder deksel nog eens 45 minuten stoven zodat het geheel indikt. Roer af en toe.

4. Breng in een pan de rijst met de kokosmelk en het water aan de kook. Kook de rijst met de deksel op de pan in 10 minuten zachtjes gaar. Haal de citroengras, kaffir limoen en laurierblaadjes uit de pan en schep de geraspte kokos, de limoenrasp en een snufje zout door de rijst.

5. Serveer de rijst met de rendang, atjar, verse koriander en cassave kroepoek.