Teriyaki Flatbread met Spicy Yoghurtsaus

Met de PLNT 100% plantaardige Rundstukjes Teriyaki

Ingrediënten

BEREIDINGSWIJZE

1. Snijd het stuk komkommer in de lengte doormidden. Snijd
in dunne plakjes en doe in een kommetje. 

2.Verwarm de witte wijnazijn, honing en een snuf zout in een steelpannetje. Giet vervolgens over de komkommer.

3. Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Snijd de cherrytomaten  in plakjes. Snijd het harde gedeelte aan de onderkant van de little gem eraf. Maak de bladeren goed schoon. 

 

4. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan. Bak de teriyaki in 5-6 minuten gaar. 

5. Meng de Griekse yoghurt, knoflook en tabasco in een kommetje.

6. Besmeer de flatbreads met de yoghurtsaus. Beleg met sla, zoetzure komkommer, tomaat en rode ui. Doe de teriyaki erbij. Bestrooi met sesamzaadjes. Serveer met limoen.

Dit is een recept in samenwerking met: