PLANTAARDIGE CRAB CAKES

uitgeroepen tot ’top innovation 2023′ op de anuga taste innovation show!

INGREDIënten

34% gerehydrateerd TARWE eiwit (water, TARWE eiwit, TARWE bloem), groenten (ui, paprika), water, paneermeel (SULFIET, TARWE), plantaardige olie (zonnebloem, raapzaad), aroma’s, vezels, emulgator (methylcellulose), TARWE bloem, kruiden en specerijen (MOSTERD), champignon concentraat, zeewier, TARWE zetmeel, rookaroma, zout, zuurteregelaar (melkzuur), ijzer, vitamine B12, champignonpoeder (met UV geactiveerd voor extra vitamine D).

BEREIDINGSWIJZE

Verhit door en door alvorens consumptie. Wanneer bevroren eerst ontdooien.

Pan
Verhit een ruime hoeveelheid (plantaardige) olie op hoog vuur en bak ze 3 à 4 minuten per kant tot mooi goudbruin. Keer regelmatig

Frituur
Verwarm voor op 180°C en frituur voor 1,5 minuut.

Airfryer
Verwarm voor op 180°C en frituur voor 8 minuten.

VOEDINGSWAARDE PER 100G

Energie kJ

Energie kcal

Vet

– waarvan verzadigd vet

Koolhydraten

– waarvan suiker

Vezels

Eiwitten

Zout

Vitamine B12

Vitamine D

IJzer

Omega-3 vetzuren

776

186

9.4 g

1.0 g

16.7 g

2.0 g

5.2 g

8.3 g

1.46 g

0.32 μg

0.45 μg

1.3 mg

0.6 g

SERVEERTIP

Onze crab cakes hebben niet veel nodig. Serveer met een schijfje citroen en een pittige Siracha mayonaise. Of serveer op een bedje van botermais en bestrooi met wat rucola, tuinkers en bieslook.