PLANTAARDIGE CRAB CAKES
- Natuurlijke ingrediënten
- Bron van omega-3 & vezels
- Rijk aan eiwit
- Arm aan verzadigde vetten
uitgeroepen tot ’top innovation 2023′ op de anuga taste innovation show!
INGREDIënten
34% gerehydrateerd TARWE eiwit (water, TARWE eiwit, TARWE bloem), groenten (ui, paprika), water, paneermeel (SULFIET, TARWE), plantaardige olie (zonnebloem, raapzaad), aroma’s, vezels, emulgator (methylcellulose), TARWE bloem, kruiden en specerijen (MOSTERD), champignon concentraat, zeewier, TARWE zetmeel, rookaroma, zout, zuurteregelaar (melkzuur), ijzer, vitamine B12, champignonpoeder (met UV geactiveerd voor extra vitamine D).
BEREIDINGSWIJZE
Verhit door en door alvorens consumptie. Wanneer bevroren eerst ontdooien.
Pan
Verhit een ruime hoeveelheid (plantaardige) olie op hoog vuur en bak ze 3 à 4 minuten per kant tot mooi goudbruin. Keer regelmatig
Frituur
Verwarm voor op 180°C en frituur voor 1,5 minuut.
Airfryer
Verwarm voor op 180°C en frituur voor 8 minuten.
VOEDINGSWAARDE PER 100G
Energie kJ
Energie kcal
Vet
– waarvan verzadigd vet
Koolhydraten
– waarvan suiker
Vezels
Eiwitten
Zout
Vitamine B12
Vitamine D
IJzer
Omega-3 vetzuren
776
186
9.4 g
1.0 g
16.7 g
2.0 g
5.2 g
8.3 g
1.46 g
0.32 μg
0.45 μg
1.3 mg
0.6 g
SERVEERTIP
Onze crab cakes hebben niet veel nodig. Serveer met een schijfje citroen en een pittige Siracha mayonaise. Of serveer op een bedje van botermais en bestrooi met wat rucola, tuinkers en bieslook.