PLANTAARDIGE GEHAKT- BALLETJES

INGREDIËNTEN

53% gerehydrateerd SOJA-eiwit (water, SOJA-eiwit), water, rijst, ui, zonnebloemolie, emulgator (methylcellulose), champignonconcentraat, kruiden en specerijen, vezels, natuurlijke aroma’s, rookaroma, zout, ijzer, vitamine B12, champignonpoeder (met UV geactiveerd voor extra vitamine D).

BEREIDINGSWIJZE

Verhit door en door alvorens consumptie. Wanneer bevroren eerst ontdooien.

Pan
Verhit (plantaardige) boter of olie op middelhoog vuur en bak ze in 10 à 12 minuten mooi goudbruin. Keer regelmatig.

BBQ
Verwarm voor op een gemiddelde temperatuur. Rijg de balletjes aan een spies en grill ze in 10 à 12 minuten mooi goudbruin. Keer regelmatig.

Airfryer
Verwarm voor op 180°C en frituur voor 6 à 7 minuten.

Oven
Verwarm voor op 150°C en verwarm voor 12 à 15 minuten.

VOEDINGSWAARDE PER 100G

Energie kJ

Energie kcal

Vet

– waarvan verzadigd vet

Koolhydraten

– waarvan suiker

Vezels

Eiwitten

Zout

Vitamine B12

Vitamine D

IJzer

582

139

7.1 g

1.1 g

7.6 g

2.1 g

6.1 g

10.1 g

1.26 g

0.53 μg

1.9 μg

2.1 mg

SERVEERTIP

Heerlijk als fingerfood, dippend in (vegan) mayo & ketchup, of op z’n Italiaans: met spaghetti en rode saus.