PLANTAARDIGE GEHAKT- BALLETJES
- Natuurlijke ingrediënten
- Bron van vitamine B12 & ijzer
- Rijk aan eiwit, vezels & vitamine D
- Glutenvrij
- Arm aan verzadigde vetten
INGREDIËNTEN
53% gerehydrateerd SOJA-eiwit (water, SOJA-eiwit), water, rijst, ui, zonnebloemolie, emulgator (methylcellulose), champignonconcentraat, kruiden en specerijen, vezels, natuurlijke aroma’s, rookaroma, zout, ijzer, vitamine B12, champignonpoeder (met UV geactiveerd voor extra vitamine D).
BEREIDINGSWIJZE
Verhit door en door alvorens consumptie. Wanneer bevroren eerst ontdooien.
Pan
Verhit (plantaardige) boter of olie op middelhoog vuur en bak ze in 10 à 12 minuten mooi goudbruin. Keer regelmatig.
BBQ
Verwarm voor op een gemiddelde temperatuur. Rijg de balletjes aan een spies en grill ze in 10 à 12 minuten mooi goudbruin. Keer regelmatig.
Airfryer
Verwarm voor op 180°C en frituur voor 6 à 7 minuten.
Oven
Verwarm voor op 150°C en verwarm voor 12 à 15 minuten.
VOEDINGSWAARDE PER 100G
Energie kJ
Energie kcal
Vet
– waarvan verzadigd vet
Koolhydraten
– waarvan suiker
Vezels
Eiwitten
Zout
Vitamine B12
Vitamine D
IJzer
582
139
7.1 g
1.1 g
7.6 g
2.1 g
6.1 g
10.1 g
1.26 g
0.53 μg
1.9 μg
2.1 mg
SERVEERTIP
Heerlijk als fingerfood, dippend in (vegan) mayo & ketchup, of op z’n Italiaans: met spaghetti en rode saus.